Barantás tél búcsúztató Csáktornyán

Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette.

Kép

17

2015 Feb

Barantás tél búcsúztató Csáktornyán

2015. 02. 17. 19:50 / 1370 olvasás / Kategória: Bemutatók Szerző: Kusán & Káta

Jégbontó havának 15. napján tartották Csáktornyán (jelenleg Horvátország) az 51. Muraközi Farsangi Fesztivált. A Kapos Baranta Egyesület abban a megtiszteltetésben részesült, hogy - a kaposvári önkormányzat felkérésnek eleget téve - képviselhette városunkat a rendezvényen.

20 fős csapatunk a város vezetése által biztosított autóbusszal, kellemes utazást követően érkezett meg Csáktornyára. A farsangi felvonuláson ostormenettel vettünk részt. Büszkén vonultunk végig a városon, a több ezer főnyi közönség közt biztosított útvonalon egészen a színpadig. A tömeg az elismerését tapssal és biztatással fejezte ki. A színpad mérete miatt csak egy barantás tudott ostortechnikákat bemutatni, és ezt elismerő ovációval fogadta a nagyérdemű. Amennyiben a jövő évben is bizalmat szavaznak egyesületünknek, az idei év rendezvényről és színpadméretről gyűjtött tapasztalatai alapján, igyekszünk még látványosabb Baranta bemutatóval elkápráztatni déli szomszédjainkat.

A jól sikerült szereplés után a szervezők megvendégeltek bennünket, majd hógolyózás közepette rövid időre elfoglaltuk a 13. században épült helyi várat. Köszönjük a kaposvári és a csáktornyai önkormányzatnak a lehetőséget.

K.u.K.

képek1                        képek2

Ossza meg ezt a cikket ismerőseivel:

Ossza meg ismerőseivel,

ha tetszik Önnek ez a cikk.