Íjászat szeminárium

Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette.

Kép

20

2017 Oct

Íjászat szeminárium

2017. 10. 20. 20:19 / 494 olvasás / Kategória: Baranta

2017. szeptember 22-24. között, a Kapos Baranta Egyesület szerevezésében Kaposváron, a Kapos Baranta Központban (KBK) íjászat szemináriumot tartottunk. A szeminárium vezetője, a Zrínyi Barantából Teleki Blanka volt. 

Péntek este 7 órától gyülekeztünk a KBK-ban. Egy rövid, néhány lövéses felmérést követően a kertben tűz körül üldögélve szalonna sütés közben beszélgetve mélyítettük a kapcsolatainkat.

A jól sikerült esti program és a rövidre szabott éjszaka után másnap reggel 8 órakor kezdődött a foglalkozás. Néhányan igen álmosan és késve érkeztek. Aztán a kiadós bemelegítést követően mindenki felébredt. A foglalkozás helyszínére futva érkeztünk meg. Egészen az alapoktól kezdtük meg az íjászatot. Helyes testtartás, megfelelő oldás, hibák javítása, majd a testhelyzet íjászat következett. Kezdetben statikusan statikus célra lőttünk, majd statikusan dinamikus célt kellet eltalálni. Aztán tovább nehezedtek a feladatok egészen a dinamikus helyzetből dinamikus célra történő lövésekig. A foglalkozást délben az ebéddel szakítottuk félbe, melyet rövid pihenő követett. A nap zárásaként, a vacsorát követően egy igazi íjász erősítés következett, amely során végül azok is teljesen elfáradtak, akik addig úgy érezték, hogy „laza” volt a nap. Minden esetre lefekvéskor senkit sem kellett elringatni.

Vasárnap reggel aztán folytatódott az oktatás. Következtek a váltott fegyverek és a várva várt karvas kipróbálása. Közben jöttünk rá, hogy nem is olyan egyszerű a használata. A legvégén pedig az íjászpárbaj oktatása zárta a szemináriumot. Az idő igencsak elszaladt és dél elmúltával befejeződött az oktatás, melyen összesen 25 fő vett aktívan részt.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy – legalább is - a Kapos Baranta Egyesület részt vevő tagjai, kivétel nélkül nagyon jól érezték magunkat és sok újat tanultak. Reméljük, hogy Blanka is kellemesen érezte magát és ennek köszönhetően a későbbiekben is szerét ejti, hogy némi tudást csepegtessen a barantára éhes fejünkbe. Mindannyiunk nevében ezúton is köszönjük szépen a fáradozásait!

Áldás

 Káta

képek                                           videó

Ossza meg ezt a cikket ismerőseivel:

Ossza meg ismerőseivel,

ha tetszik Önnek ez a cikk.