Pusztakezes szeminárium

Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette.

Kép

07

2018 Jan

Pusztakezes szeminárium

2018. 01. 07. 13:02 / 579 olvasás / Kategória: Baranta Szerző: Káta

2017. Álom havának (december) 3. napján, a Kapos Baranta Egyesület a Kapos Baranta Központban, Kaposváron pusztakezes szemináriumot szervezett. A szeminárium megtartására Falatovics Ádám, 5. fokozatú barantást, a Zrínyi Baranta Csapat vezetőjét kértük fel. 

A foglalkozás kezdetét reggel 9 órára terveztük. Végül kisebb-nagyobb késésekkel megkezdődött a bemelegítés, majd játékos formában a korábban megtanult anyag ismétlése, rávezető gyakorlatok elsajátítása következett. Az összevonáson összesen 20 barantás vett részt. A délelőtt folyamán elsősorban a csikók kerültek napirendre és sok játékkal főleg az övbirkózásos technikákat néztük át.

Ebédre a közeli étteremben került sor, majd rövid pihenő után a délután folyamán a tudás elsajátításában már a kesék, menyétek és öskük következtek. Az egy és két rovásos böllön után önvédelmi technikák és csapat küzdelmek is előkerültek. Az esti órákra aztán szépen lassan lecsökkent a létszám és a végére már csak az igazán kitartó „kemény mag” maradt.

A szemináriumon részt vevő Kapos Baranta és Mecseki Sólymok Egyesület tagjai kivétel nélkül egyaránt nagyon élvezték a foglalkozást (bár kellőképpen elfáradtak). Reméljük, hogy Ádám is hasonlóan jól érezte magát és talán, a későbbiekben több alkalommal is szerét ejti, hogy némi tudást csepegtessen a barantára éhes fejünkbe. Ezúton is köszönjük szépen a fáradozását és ígérjük a következő alkalomra még kitartóbbak leszünk!

Áldás

Káta

képek   

Ossza meg ezt a cikket ismerőseivel:

Ossza meg ismerőseivel,

ha tetszik Önnek ez a cikk.