Szent Iván napi vigaszságok

Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette.

Kép

21

2015 Jul

Szent Iván napi vigaszságok

2015. 07. 21. 09:10 / 1076 olvasás / Kategória: Bemutatók

A Kapos Baranta Egyesület (KBE) a Szent Iván napi rendezvénysorozat részekén 2015. Napisten (június) havának 27. napján bemutatót tartott a Deseda partján.

Fekete István Látogatóközpontban tartottunk közel egy órás Baranta bemutatót a Múzeumok éjszakája és egyben a Szent Iván napi rendezvények keretein belül. A bemutató során a már megszokott bot, karikás ostor, reflexíj mellett szerepet kapott többek között a fokos, a lándzsa, sőt az ikerfegyverek és fegyverpárok bemutatása is. Szokásunkhoz híven a műsort ostormenettel kezdtük, majd tánccal folytattuk. Azonban a legnagyobb érdeklődés a páros fegyveres formagyakorlatokat kísérte. Sokan fennhangon szurkoltak az „egyik”, vagy éppen a „másik” küzdőfélnek.

A bemutatónkat követően a Szent Iván naphoz kötődő máglyagyújtásra került sor. Természetesen a máglya meggyújtása tüzes nyílvesszőkkel történt.

Reméljük, hogy bemutatónkkal elnyertük a közönség tetszését és esetleg néhány a komoly érdeklődőt is szereztünk egyesületünk számára.

Köszönjük szépen a felkérést!

Káta

Képek                                                Videó   

Ossza meg ezt a cikket ismerőseivel:

Ossza meg ismerőseivel,

ha tetszik Önnek ez a cikk.